Hvor længe har man ondt efter et keglesnit?
Efter operationen kan i de første dage forekomme lette smerter, der kan behandles med håndkøbsmedicin som for eksempel Paracetamol.
Efter operationen kan i de første dage forekomme lette smerter, der kan behandles med håndkøbsmedicin som for eksempel Paracetamol.
Langt de fleste kvinder er helbredt efter et enkelt keglesnit. Hvis der på et senere tidspunkt kommer nye celleforandringer, er det muligt at foretage et keglesnit mere. Det er meget sjældent, at en kvinde får foretaget mere end to keglesnit. I tilfælde med tilbagevendende celleforandringer vil man vælge at fjerne livmoderen.
Det er en god idé at vente på resultatet af celleprøven 6 måneder efter keglesnittet, før der gøres forsøg på graviditet. Et keglesnit gør livmoderhalsen en smule kortere end normalt, hvorfor risikoen for at føde for tidligt er let øget.
Det er normalt ikke nødvendigt med en egentlig sygemelding efter indgrebet. Du bør dog undlade hårdere fysisk anstrengelse de første dage. Af hensyn til infektionsfaren frarådes samleje, karbad, svømning og brug af tampon den første måned.
Der kan være småblødninger eller brunligt udflåd i op til 2 uger efter indgrebet. Der kan desuden komme en ny blødning efter nogle uger, når sårskorpen på livmoderhalsen løsnes og afstødes.
Celleforandringer er IKKE kræft, men kan i nogle tilfælde udvikle sig til kræft, hvis de ikke bliver fjernet. Næsten alle kvinder, der får konstateret celleforandringer, bliver fuldstændig helbredt.
I de fleste tilfælde kontrolleres indgrebet med et almindeligt celleskrab efter seks måneder.
Et keglesnit er et indgreb, hvor man med en varm slynge fjerner et trekantet stykke fra livmoderhalsen. Indgrebet foregår i de fleste tilfælde i lokalbedøvelse. Formålet med et keglesnit er at fjerne det syge væv og at sikre sig, at der ikke er sværere celleforandringer andre steder i livmoderhalsen.